Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Weer


Weersverwachting

Langjarig Gemiddelden

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Het Mediterrane klimaat

Het Mediterrane klimaat dankt zijn naam natuurlijk aan de zee. De opvallendste kenmerken zijn de hete en droge zomers, afgewisseld met winters die wisselende hoeveelheden neerslag kennen. Een korte lente en lange herfst vormen de overgangsseizoenen.

De gemiddelde zomertemperatuur varieert van 22 tot 27 graden Celsius, maar in juli en augustus kan de temperatuur midden op de dag gemakkelijk oplopen tot 35 graden of meer, vooral in het binnenland. De gemiddelde temperatuur in januari, gemiddeld onze koudste maand, varieert van 5 tot 10 graden, maar kan zakken tot het vriespunt of lager.

Maar de Middellandse Zee vormt natuurlijk een groot reservoir van warmte. Op plaatsen dicht aan zee is het verschil tussen minimum- en maximumtemperatuur kleiner. Tuinen hebben dus een gematigder klimaat naarmate ze dichter bij zee liggen. Zomers zijn er niet zo heet als een paar kilometer landinwaarts en de winters zijn er een aantal graden warmer. Hooggelegen plaatsen zijn altijd iets kouder, zowel in de zomer als in de winter.

Aan de karakteristieke blauwe Mediterrane luchten dankt de regio de sterkste zonnestraling en lichtintensiteit ter wereld. Het aantal uren zonneschijn bedraagt in januari gemiddeld 151 uur, in juli 366 uur.

Regen, zeldzaam in de zomer, begint meestal in de vroege herfst en gaat door in de winter en de lente. In een enkele hoosbui kan 100 mm in 24 uur vallen. Sneeuw, hagel of zelfs vorst op grote hoogte. Daar staat tegenover dat wat beschouwd wordt als het regenachtige winterseizoen ook langdurige droge perioden met zon kent. De gemiddelde hoeveelheid regen loopt uiteen van 1 millimeter in juli tot 64 in oktober.

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com