Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/celt/public_html/Connections/Properties.php on line 9
Onroerend goed, huis, woning te koop in Andalusie, Spanje

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/celt/public_html/Connections/wrdp1.php on line 9

In het nieuws

Tips on finding quality car hire at Malaga airport

Opting for car hire at Malaga Airport is an excellent option for independent travellers who want to get the most out of their trip. Having a private vehicle allows visitors the freedom to explore the city of Malaga and the enchanting Costa del Sol at their leisure without having to rely on public transportation. There are also a wide range of exciting daytrip destinations that can easily be reached by car from the southern Spanish city of Malaga, including the vibrant city of Torremolinos. The r… lees verder

Eerdere berichten

Praktische Tips

Het kopen van onroerend goed in Spanje hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is belangrijk een paar richtlijnen te volgen. De allerbelangrijkste: neem een Spaanse advocaat in de arm. Dat is essentieel. Probeer er een te kiezen met wie je in je eigen taal kunt communiceren, zodat je gemakkelijk vragen kunt stellen en de antwoorden goed kunt begrijpen. Er zijn in AndalusiŽ veel advocaten die Engels spreken, maar ook Nederlands hoeft geen probleem te zijn. We kunnen je altijd een advocaat aanbevelen als je er zelf geen hebt.

Er is een aantal documenten dat je advocaat moet controleren voordat je overgaat tot de definitieve aankoop van onroerend goed:

  • De eigendomsakte van de verkopende partij, in Spanje de Escritura Pķblica genaamd. Dit is de geregistreerde eigendomsakte van het onroerend goed. Het wordt ingeschreven in het Registro de la Propiedad, het eigendomsregister, en het is in Spanje het enige bewijs van eigendom. De eigendomsakte bevat een beschrijving van het object, gegevens van de eigenaar, en of er een hypotheek of een gerechtelijke beslaglegging op het object rust.

  • De Impuesto sobre Bienes Inmuebles. Het betalingsbewijs van de jaarlijkse Onroerende Zaak Belasting, IBI genaamd. Dit bewijs is om twee redenen erg belangrijk. Ten eerste geeft het aan dat er geen belastingschulden op het object rusten. Vraag bij een bestaand object, voor zover mogelijk, om betalingsbewijzen van de afgelopen vijf jaar. Bovendien vermeldt het IBI-bewijs het kadastrale referentienummer van het object, en de Valor Catastral, de officiŽle getaxeerde waarde van het object. Dat is belangrijk omdat verschillende belastingen daar op gebaseerd zijn.

  • Het kadastrale certificaat. Het Catastro is een tweede registratiesysteem voor onroerend goed dat zich richt op de locatie en de exacte grenzen van het object. Het certificaat bestaat uit twee delen: het ene is een tekst die het object beschrijft, het andere is een grafische weergave in de vorm van een plattegrond of een luchtfoto.

Het is belangrijk je te realiseren dat in Spanje een object pas als verkocht wordt beschouwd wanneer een aanbetaling is gestort en de eigenaar een verkoopcontract met daarin de overeengekomen prijs heeft getekend. Tot die tijd is het object officieel nog altijd te koop en kan dus verkocht worden aan een andere bieder.

Op televisie

Droomhuis Gezocht
Op maandagavond 17 mei zond Omroep Max op Nederland 1 het programma "Droomhuis Gezocht" uit. Een speciale aflevering, want opgenomen in de streek rond Colmenar liet onze makelaar unieke huizen zien aan klanten van Montes de Malaga Real Estate. Een unieke gelegenheid om meer te zien van deze prachtige streek! Uitzending gemist? Dan kun je deze uitzending van Droomhuis Gezocht ook nog op internet bekijken.

Onze klanten...