Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/celt/public_html/Connections/Properties.php on line 9
Onroerend goed, huis, woning te koop in Andalusie, Spanje

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/celt/public_html/Connections/wrdp1.php on line 9

In het nieuws

Tips on finding quality car hire at Malaga airport

Opting for car hire at Malaga Airport is an excellent option for independent travellers who want to get the most out of their trip. Having a private vehicle allows visitors the freedom to explore the city of Malaga and the enchanting Costa del Sol at their leisure without having to rely on public transportation. There are also a wide range of exciting daytrip destinations that can easily be reached by car from the southern Spanish city of Malaga, including the vibrant city of Torremolinos. The r… lees verder

Eerdere berichten

Hoeveel gaat het precies kosten?

Er zijn meer kosten verbonden aan de aankoop van onroerend goed in Spanje dan alleen de koopsom van het object zelf. Er moeten overdrachtsbelastingen en leges betaald worden, gevolgd door jaarlijkse belastingen.

Overdrachtsbelastingen en leges bedragen in de meeste gevallen minder dan 10% van de koopsom, maar kunnen in het ergste geval oplopen tot 15%. En dan moet je advocaat nog betaald worden.

Belastingen en honoraria

Bij de overdracht van onroerend goed moet je twee belastingen en twee leges betalen. Dat zijn:

  • Notariskosten. Je betaalt de Notario een honorarium waarvan de hoogte is vastgelegd in een officiŽle schaal. De hoogte varieert. Als er een hypotheek op het object rust, brengt dat een extra akte en extra kosten met zich mee.

  • Objectregistratie. Dit zijn de leges voor de registratie van het object in het officiŽle Registro de la Propiedad. Deze leges zijn ongeveer even hoog als de notariskosten. De advocaat kan je vooraf de exacte bedragen vertellen.

  • Overdrachtsbelasting. Die heet Impuesto de Transmisiones Patrimoniales. Deze overdrachtsbelasting is vastgesteld op 7% van de in het contract vermelde waarde. Je betaalt bovendien 7% IVA (BTW) als je een nieuw object van een projectontwikkelaar koopt, plus een half procent aan zegelrecht.

Tot slot is er het honorarium van de advocaat. Dat bedraagt normaal gesproken ongeveer 1% van de koopsom. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien nogal ingewikkeld, maar het is een standaardprocedure waarbij de advocaat je begeleid.

Jaarlijkse kosten

Bij de overdracht moet je kopieŽn krijgen van alle betalingsbewijzen van belastingen op het object. De jaarlijkse gemeentelijke onroerende zaak belasting heet IBI of Impuesto sobre Bienes Inmuebles. De vorige eigenaar moet de betalingsbewijzen van het voorgaande jaar overleggen.

De officiŽle getaxeerde waarde van het object, die als basis dient voor de berekening van belastingen, staat hierop vermeld als de Valor Catastral. Je advocaat moet controleren of er geen verschuldigde belasting over voorgaande jaren open staat. Eventuele reinigingsrechten en rioolrechten kunnen in dit bedrag zijn opgenomen, maar worden ook wel apart in rekening gebracht.

Alle niet-residente eigenaren moeten twee verschillende jaarlijkse onroerend-goedbelastingen betalen. Dit kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn en we raden dan ook aan om contact op te nemen met een belastingadviseur, die ervoor zorgt dat alle belastingen op tijd betaald worden.

Op televisie

Droomhuis Gezocht
Op maandagavond 17 mei zond Omroep Max op Nederland 1 het programma "Droomhuis Gezocht" uit. Een speciale aflevering, want opgenomen in de streek rond Colmenar liet onze makelaar unieke huizen zien aan klanten van Montes de Malaga Real Estate. Een unieke gelegenheid om meer te zien van deze prachtige streek! Uitzending gemist? Dan kun je deze uitzending van Droomhuis Gezocht ook nog op internet bekijken.

Onze klanten...