Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de MŠlaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

El Torcal

De surrealistische kalksteen-formaties van El Torcal

Gelegen ten zuiden van Antequera is El Torcal een uniek gebied in de bergketens van zuidelijk AndalusiŽ. De kalkstenen samenstelling van de bodem maakt het terrein bijzonder vatbaar voor erosie door wind en regen.

De opvallendste kenmerken van het gebied zijn de merkwaardige vormen die de rotsen hebben aan-genomen en het ingewikkelde netwerk van bergpassen en ravijnen, natuurlijke bruggen en afgesloten laagtes, dolina's of  torca's genaamd.

Natuurpark

Het imposante landschap van het natuurpark El Torcal wordt gevormd door de kalkstenen rotsformaties die miljoenen structuren herbergen, gevormd door de geleidelijke erosie van enorme kalkstenen blokken. De rotsen vormden hier oorspronkelijk de zeebodem en zijn in miljoenen jaren langzaam veranderd. De uitbundige flora en fauna vormen een toegift op deze prachtige plek, die beschouwd wordt als uniek in Europa. El Torcal was ook de woonplaats van de prehistorische mens. Overblijfselen van deze neolithische bewoners zijn op verschillende plaatsen gevonden, waarvan de belangrijkste Cueva del Toro is.
 


Ingang van het park

De bomengroei in het El Torcal Natuurpark is typisch voor bergomgevingen en bestaat uit esdoorns, vlierstruiken, eikenbomen, meidoorns en sleedoorns, afgewisseld met ander plantenleven, waaronder tijm, klimop, varens, mos, pioenen en irissen. Als het om de dierenwereld gaat, kent het gebied zo'n 150 verschillende soorten amfibieŽn, reptielen, vogels en zoogdieren, waaronder verschillende soorten berggeiten, vossen, bergkatten, hagedissen, adelaars, sperwers, gieren, gierzwaluwen, schorpioenen, slangen, spinnen et cetera.

Voor de bezoekers van het natuurpark is er een aantal gemarkeerde wandelroutes uitgezet, met verschillende moeilijkheidsgraden. De groene route kan in 45 minuten worden uitgelopen en levert geen bijzondere problemen op. De gele route kost ongeveer twee uur, is iets zwaarder, en vereist in elk geval comfortabele schoenen. De rode route is moeilijker, duurt meer dan drie uur en vergt wat meer voorbereiding, zoals drinkwater, wat te eten en warme kleding.


 

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com