Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Eten & Drinken

De keuken van de Montes de Málaga, volgens het veelgeprezen Mediterrane dieet, gebruikt vooral natuurlijke producten uit de regio zelf: olijfolie, uitstekende producten van varkensvlees, verse groenten en vruchten. Tegenwoordig kan de keuken van de regio worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen: enerzijds zeevis, schaal- en schelpdieren en anderzijds traditionele gerechten uit de bergen.

Volgens een wijdverbreid misverstand is bakken hier de enige manier om eten te bereiden. Niets is minder waar. De echte Andalusische keuken is gebaseerd op de vleesstoofschotels die ooit de gewone boerenkost vormden en hierin schuilt dan ook haar grote rijkdom.

Drie hoofdingrediënten spelen een belangrijke rol in de keuken van de Montes de Málaga: muskadeldruiven, gazpacho en vis. Hier vind je een rijke variatie aan gazpacho's, van ajo blanco, gemaakt van knoflook, amandelen en druiven, tot porra colmenareña, een dikke versie van de gazpacho. Verse ansjovis, boquerón, is een specialiteit van onze kust, op houten spiesen gegrild boven een vuurtje van olijfhout. In de regio wordt ook heerlijk snoepgoed en ander lekkers gemaakt, vaak nog binnen kloostermuren, vooral op basis van amandelen, wijn en eierdooiers, een erfenis van de Joden en de Arabieren.

En dan hebben we natuurlijk nog de wijnen, de Málaga-wijn en andere, tapa's, olijven. In dit deel van de site vind je tweetalige boodschappenlijstjes voor bijna alles wat je hier op de markt zou willen kopen, maar we laten je ook zien hoe je van deze ingrediënten een aantal traditionele gerechten uit de regio kunt maken. En voor de dagen dat je geen zin hebt om te koken, hebben we een lijst samengesteld van traditionele restaurants in de omgeving waar je een uitstekende maaltijd kunt krijgen voor een nog betere prijs.

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com