Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Cultuur


MŠlaga

Witte Dorpen

SkiŽn

Golf

Stierenvechten

Flamenco

Picasso

Evenementen

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Locatie

De Sierra Nevada ligt in het Penibetisch berggebied in AndalusiŽ. Het biedt plaats aan Europa's zuidelijkst gelegen skigebied en heeft de hoogste bergtoppen van het schiereiland. Het skigebied Solynieve ligt in de gemeentes Monachil, Guejar Sierra en Dilar, vlakbij de Costa Tropical in Granada (ongeveer 60 kilometer) en de Costa del Sol (150 kilometer). De dorpskern van het skigebied, Pradollano, ligt op 2.100 meters boven de zeespiegel.

Pradollano - Het Dorp

Solynieves dorpskern is al flink verbeterd sinds de bouw van nieuwe gebouwen in alpinestijl en het programma ter verfraaiing van de natuurlijke omgeving. Een van de belangrijkste voorzieningen in het dorp is de ondergrondse parkeergarage van vier verdiepingen met een capaciteit van 2.880 auto's. Pradollano biedt een verscheidenheid aan services, waaronder kwaliteitshotels in verschillende categorieŽn, skihutten, appartementen, restaurants met lokale, Andalusische en internationale keuken, theehuizen, zonneterrassen, croissanterieŽn, nachtclubs, cafťs en bars, discotheken et cetera. Een nieuw medisch centrum, een kindercrŤche, banken en geldautomaten, supermarkten, sportwinkels en modeboetieks, cadeauwinkels, kranten- en tijdschriftenkiosken, skiverhuur, fotoontwikkelservice, kappers, autoverhuur, taxiservice, apotheek en kerkdiensten zijn onder meer beschikbaar in het dorp.

Skipisteservices

Er is veel geÔnvesteerd in het kunstsneeuwmachinepark van Solynieve, dat beschouwd wordt als het grootste in Spanje en een van de beste in Europa. Zelfs in het geval van het volledig uitblijven van sneeuwval kan Solynieve gegarandeerd zijn deuren openen dankzij dit uitstekende systeem om sneeuw te maken. Het systeem is onlangs uitgebreid in het bovenste deel van de El Zorro skipiste. Op dit moment beschikt de Sierra Nevada over 200 kanonnen, 13 lagedrukkanonnen en 187 hogedrukkanonnen, goed voor 1.940 kubieke meter sneeuw per uur, langs 23 skipistes met een lengte van 25 kilometer.

Sneeuwcondities zijn afhankelijk van sneeuwval, maar Solynieve is beroemd om zijn pisteonderhoud. Professionele opzichters zijn door het heel skigebied gestationeerd. Een deel van hun werk is het dagelijks inspecteren van de pistes voor de opening en na de sluiting. Het personeel gebruikt sneeuwmobielen voor snel vervoer en is getraind om in noodgevallen eerste hulp te verlenen.

Er zijn vier kwaliteitsrestaurants aan de pistes en er zijn enkele skischolen die wekelijkse cursussen en aprŤs-skiactiviteiten organiseren. De volgende scholen staan in Borreguiles, bij het beginnersgebied: Escuela EspaŮola de Esqui, Escuela Oficial de Esqui en Escuela Internacional. Solynieve heeft ook een skiverhuurservice.

In het bovenste gondelstation Al-Andalus is het Rossignol Testcentrum gevestigd, waar je zonnebrillen kunt kopen en ski's van het beroemde merk Rossignol, maar ook ski's kunt  huren of gebruikmaken van de kluisjes om de persoonlijke spullen op te bergen. Een unieke manier om van de sneeuw te genieten is een rit met een hondenslee. Tot slot is het skiŽrinformatiecentrum gevestigd in de controletoren (Torre de Control) in Borreguiles, waar het personeel van het skigebied in noodgevallen gewaarschuwd kan worden.

's Nachts SkiŽn

Een van Solynieve's opwindendste mogelijkheden, 's nachts skiŽn, werd geÔntroduceerd in 1994 toen verlichting werd aangelegd langs de El Rio-piste en een paar jaar later langs de Slalom-piste. Ski- en lifttijden zijn afhankelijk van het tijdstip van zonsondergang, maar je kunt minimaal twee uur langer blijven skiŽn.

Snowboarden

Solynieve is Spanjes pionier op het gebied van snowboarden. Het gebied heeft aan populariteit gewonnen en er wordt gewerkt aan het promoten van deze nieuwe discipline. Er is een halfpipe op de piste gebouwd, die beschikbaar is voor surfers afhankelijk van de sneeuwcondities. Er zijn ook gespecialiseerde snowboardwinkels en -scholen in het skigebied. Naast alpineskiŽn en snowboarden kun je in de Sierra Nevada vele andere wintersporten beoefenen, zoals langlaufen, kunstskiŽn (ballet, sprongen) en trekking.

Solynieve

Locatie
Faciliteiten
Skipistes

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com