Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Cultuur


MŠlaga

Witte Dorpen

SkiŽn

Golf

Stierenvechten

Flamenco

Picasso

Evenementen

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

MŠlaga

De stad MŠlaga, en vooral het oude stadscentrum, is een metropool op menselijke schaal. De meeste monumenten en andere bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van het Plaza de la Merced.

In de Moorse tijd was dit plein een vrije markt buiten de stadsmuren. In recenter dagen werden hier het Convento de la Merced, het Convento de la Paz en het Hospital de Santa Ana gebouwd. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt voor openlucht-evenementen, zoals het jaarlijkse Feria in augustus en het Spaans Filmfestival. De obelisk in het centrum van het plein werd opgericht ter ere van generaal Torrijos en zijn volgelingen, die hier in 1831 hun leven gaven in de strijd tegen Koning Ferdinand.

Het huis op de linker hoek aan de noordzijde van het plein is het geboortehuis van de beroemde schilder Pablo Picasso. Nu is de Picasso Stichting er gevestigd, een tentoonstellings- en onderzoekscentrum dat zich richt op Picasso en hedendaagse kunst. Verderop in deze straat, voorbij de markthal, staat het Gemeentelijk Theater Miguel de Cervantes, het belangrijkste theater van de stad.

De Bezienswaardigheden

De onbetwist belangrijkste monumenten van MŠlaga, die zeker een bezoek verdienen, zijn de kathedraal, het Alcazaba en het Gibralfaro. Je kunt je auto gemakkelijk kwijt in de Alcazaba-parkeer-garage, aan de oostkant van het plein, en de stad van daaruit verder ontdekken.

Direct om de hoek ligt het Romeinse amfitheater (Teatro Romano), en daarboven het Moorse Alcazaba en Castillo de Gibralfaro, waar vandaan je een fantastisch uitzicht hebt over de stad, de arena (Plaza de Toros) en het subtropische Paseo del Parque.

Aan de westkant van dit park vind je de kathedraal, naar het schijnt de kleinste van Spanje. Van hieruit kun je door de steegjes van de oude stad zwerven, tot je weer terugkomt op het Plaza de la Merced.

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com