Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Cultuur


Málaga

Witte Dorpen

Skiën

Golf

Stierenvechten

Flamenco

Picasso

Evenementen

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Cultuur

Als het om een beschrijving van Spanje gaat, is er aan clichés bepaald geen gebrek. De meeste vinden hun oorsprong in het zuiden en hebben te maken met de sherry, de flamenco, het machismo, het stierenvechten en een eindeloze rij badplaatsen vol toeristen.

Voor miljoenen toeristen vormen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, de stranden en het nachtleven aan deze ooit impopulaire kust inderdaad de hoofdattractie van Andalusië. Maar het heeft nog zo veel meer te bieden.

Een bijzonder rijke cultuur, om te beginnen. Door de eeuwen heen beïnvloed door de Feniciërs, de Romeinen, de Moren, de joden en de christenen, die monumenten achterlieten als de Giralda, de Mezquita en het Alhambra.

De Montes de Málaga zijn niet minder een smeltkroes van culturen, zij het op een bescheidener schaal.

Van de Neanderthalergrotten van El Boquete de Zafarraya tot de Moorse zwavelbaden in Las Majadas. Van de oude Romeinse stad Signilla Barba tot de prehistorische grafheuvels Menga, Viera en El Romeral in Antequera. Van het Fenicische fort Zalia in Alcaucín tot de Venta de Alfarnate, naar het schijnt de oudste herberg van Spanje. En van de Peñas de Cabrera, een verzameling prehistorische grotschilderingen, tot de monumentale begraafplaats San Sebastian in Casabermeja.

Maar dit deel zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het stierenvechten en de flamenco. Of als we de wereldberoemde schilder Picasso, die in Málaga werd geboren, oversloegen. Maar we behandelen ook de meer mondaine aspecten van de regionale cultuur, zoals de uitstekende golfbanen en Europa's zuidelijkst gelegen skigebied. Verder hebben we een uitgebreide lijst samengesteld van lokale en regionale evenementen.

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com