Vakantiehuis in Onbedorven Huéscar

September 14th, 2009

Op slechts twee vlieguren van Amsterdam ligt het plaatsje Huéscar, in het noordoosten van Andalusië. En daar kun je, midden tussen de authentieke bevolking van Spanje, de zigeuners, in een grotwoning overnachten.

Na het ‘witte’ kustplaatsje Nerja en het stadje Baeza, draaien we voorbij duizenden olijfbomen om een rots heen en ontvouwt er zich een prachtig panorama. Met uitzicht op de op twee na hoogste berg van Spanje, La Sagra (2350 m), kleurt de langzaam ondergaande zon het landschap van lichtroze tot grijswit en van groen tot okergeel. Via een oprit waar menig vorst zijn vingers bij aflikt, rijden we de vallei in en naderen het lieflijk ogende dorpje Huéscar met in het midden één enkele kerktoren.

Lees verder in de Reiskrant van de Telegraaf.

Of bekijk onze koophuizen in de buurt van Huéscar.

Related posts:

  1. Spaans vakantiehuis voor een prikje

Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.