Spanje populair voor tweede huis

November 2nd, 2008

Second Home International wordt jaarlijks gehouden in het voor- en najaar. Onderzoek onder de 10.249 bezoekers van de voorjaarseditie leverde het volgende op.

Gevraagd naar welk gebied de interesse uitging, koos een relatief kleine groep (8%) van de bezoekers voor een tweede huis in Nederland. Veruit de meeste belangstelling ging uit naar een ander Europees land (81%). Beide uitkomsten zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Frankrijk (30%) neemt nog steeds de koppositie in van de meest populaire landen, gevolgd door Spanje (23%) en Italië (13%). Turkije en Nederland verdwenen uit de top 5, ten gunste van Oostenrijk (12%) en Duitsland (8%).

Opvallend is de toename van niet-Europese landen als bestemming voor een tweede huis: van 18% naar 24%. Dit is mede te verklaren vanwege de zwakke dollar met als gevolg een toegenomen belangstelling voor huizen in de ’dollar’-landen.

Als gebruiksdoeleinden werden achtereenvolgens genoemd: voor eigen vakanties, voor permanente bewoning, als belegging of investering en voor overwintering. De bezoekers dachten gemiddeld €227.100 te investeren.

Bron: De Telegraaf

Related posts:

  1. Spaans vakantiehuis voor een prikje
  2. Spanje op de rails

Comments

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.