Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Reizen


Met het vliegtuig

Met de auto

Met de trein

Met de bus

Al Andalus Expreso

Douane

Kaarten

Op deze website

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Douane in Spanje

Persoonlijke bezittingen
Bezoekers mogen de volgende zaken belastingvrij mee het land in nemen: een liter sterke drank of twee versterkte wijn, 200 sigaretten, 100 kleine sigaren, 50 sigaren en 250g tabak (EU-inwoners respectievelijk: 10 liter, 120 liter, 800, 400, 200 stuks en 1 kilo), en persoonlijke bezittingen zoals sieraden, camera's, draagbare video en geluidsapparatuur, sportuitrusting, parfums, koffie and thee. Voor nieuwe camera's en vergelijkbare artikelen hoef je geen aankoopbon bij je te hebben, maar voor dure goederen kun je voor de zekerheid bij aankomst aan de douane een verklaring vragen dat je ze mee het land in genomen hebt.

Valuta
Euro's en vreemde valuta, bankwissels en reischeques kun je zonder aan te geven importeren en exporteren tot een limiet van 6.000 euros.

Huisdieren
Je mag huisdieren meenemen als je daarvoor een gezondheidsverklaring hebt, afgegeven door een daartoe bevoegd dierenarts in het land van herkomst. Die verklaring moet de data van de laatste vaccinaties vermelden, in het bijzonder die tegen hondsdolheid.

EU-grenzen
Spanje maakt deel uit van de Europese Douane Unie, dus ga ervan uit dat douanecontroles stricter zijn als je van buiten de Europese Douane Unie komt. Gibraltar, Andorra, Cueta en Melilla maken geen deel uit van deze unie. BTW (IVA) moet betaald worden bij het importeren van goederen. Niet-EU-ingezetenen die hun aankopen exporteren kunnen de betaalde BTW vaak terugvragen op het moment van aankoop. Grote warenhuizen zoals El Corte Ingles kunnen je helpen met het papierwerk. Het komt erop neer dat je op het moment van aankoop een aanvraagformulier moet invullen dat je bij vertrek laat afstempelen door de douane en terugstuurt naar de winkel die de BTW terugbetaalt, in veel gevallen via je creditcard.

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com