Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Reizen


Met het vliegtuig

Met de auto

Met de trein

Met de bus

Al Andalus Expreso

Douane

Kaarten

Op deze website

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Autorijden

Autorijden in Andalusië of Spanje is niet veel anders als in andere Europese landen, met als enige echte opmerkelijkheid het "rechtsaf voor links afslaan", dat je op veel plattelandswegen en drukke stadskruispunten tegenkomt. Rijden in de grote steden vergt enige gewenning. De wegen zijn over het algemeen redelijk goed onderhouden. De volgende punten dienen leidraad.

De wet vereist dat:

 • Je je rijbewijs, autopapieren en verzekeringsbewijs, of in het geval van een huurauto, rijbewijs en huurcontract altijd bij je hebt.
 • Veiligheidsgordels zowel voor als achter altijd omgedaan worden.
 • Het alcoholgehalte in je bloed maximaal 50mg/100ml (minder dan in veel andere landen) is.
 • Dragers van een bril of contactlenzen een reservebril of tweede set lenzen bij zich hebben.
 • Er twee gevarendriehoeken in de auto aanwezig zijn.
 • Een reflecterend vest aanwezig is, dat gedragen moet worden als je je auto verlaat op snelwegen en plattelandswegen.
 • Je een volledig hands-free systeem gebruikt om te telefoneren onder het rijden.
 • Kinderen jonger dan 12 reizen op de achterbank van de auto.
 • Radardetectors zijn verboden, net als het voor controles waarschuwen van medeweggebruikers.

Maximumsnelheden:

 • 120 km/h op snelwegen.
 • 90 km/h op andere wegen.
 • 50 km/h binnen de bebouwde kom.

Boetes Overtreders kunnen een korting van 30% krijgen als ze binnen een bepaalde termijn of ter plaatse aan de agent betalen. Niet-ingezeten toeristen moeten doorgaans direct betalen. De boete kan een "garantia" zijn zodat je je reis kunt voortzetten en later bij de rechtbank in beroep gaan. Een van de zwaarste overtredingen in (Zuid-) Spanje is het uit de auto gooien van voorwerpen die brand kunnen veroorzaken. Dit wordt bestraft met zware boetes of zelfs gevangenschap als er mensen omkomen in de brand die je hebt veroorzaakt.

Bewegwijzering De bewegwijzering is over het algemeen niet erg goed en vaak zelfs verwarrend. Oude borden worden niet weggehaald als ze door de aanleg van nieuwe wegen overbodig zijn geworden. Dit kan leiden tot tegenstrijdige aanwijzingen. 'Cambio de Sentido' geeft de mogelijkheid aan om te keren. Blijf rustig, je komt uiteindelijk altijd op je bestemming.

Snelwegen De meeste steden in Andalusië zijn verbonden via vierbaans snelwegen. De tolwegen lopen van Sevilla naar Jerez en Cádiz en van Málaga naar Marbella, van Marbella naar Estepon en van Estepona naar Sotogrande. Deze verkeren allemaal in goede staat en hebben weinig verkeer te verwerken.

Brandstof De meeste tankstations verkopen brandstof tegen de door de overheid vastgestelde maximumprijs. De meeste tankstations zijn zelfbediening, maar veel van de oudere stations zijn nog bediend. Creditcards worden overal geaccepteerd. Het geven van fooien is niet gebruikelijk, alhoewel reisgidsen soms het tegendeel beweren. Je tankt eerst en betaalt dan aan de kassa, hoewel je 's nachts soms vooruit moet betalen. Voor het tanken moet je niet alleen de motor en de lichten uitdoen, maar ook de radio en je telefoon.

Rijstijl Bestuurders zijn doorgaans ongeduldig. Ze toeteren als je niet snel genoeg optrekt bij een groen verkeerslicht, en bij rood rijden er altijd nog wel een paar auto's door. Anderen uit beleefdheid voor laten gaan heeft geen zin, het gebaar wordt niet verwacht en leidt tot verwarring. Knipperen met koplampen betekent niet 'Gaat u maar hoor', maar is een waarschuwing 'Pas op, ik kom eraan!'

Met de auto

Autorijden
Auto huren


Autohuur

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com