Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Services


Thuis

Zwembadonderhoud

Recht

Spaans Leren

Internet-toegang

Consulaten

Nuttige Telefoonnummers

Taakbalk Downloaden

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Houtkachels

Anders dan vaak wordt gedacht, schijnt de zon in Zuid-Spanje niet altijd en is het hier niet altijd 25 graden of nog warmer. Het kan hier soms flink koud zijn, met lichte vorst aan de grond, en in de bergen vind je soms koude microklimaten. Bovendien, als je eenmaal gewend bent aan temperaturen in de zomer van 35 graden of meer, dan voelt een winterdag met 5 graden veel kouder aan dan in het noorden. Vooral als je buiten in de campo woont, zul je een of andere vorm van verwarming nodig hebben om je huis in de winter op temperatuur te houden.

Als het gaat om het comfortabel verwarmen van je huis, dan gaat er niets boven een houtkachel. Sommige duurdere modellen airconditioners kunnen ook verwarmen, maar dan voel je altijd de tocht van de lucht die rondgeblazen wordt. De meeste gaskachels zijn eenvoudig te bedienen en gemakkelijk, maar ze veroorzaken een flinke stijging van de luchtvochtigheid. En een open haard is een erg romantische maar gevaarlijke manier van geld verspillen, omdat die bijzonder inefficiŽnt is en vatbaar voor schoorsteenbrand en andere ongelukken. Onze persoonlijke favoriet is de houtkachel met glazen deur. Die is efficiŽnt, veilig, comfortabel, en romantisch.

De Houtkachel Aansteken

Het lijkt zo eenvoudig. Je doet wat hout in de kachel, houdt er een lucifer bij en klaar is Kees. Mis! Iedereen die regelmatig een houtkachel of open haard aansteekt, weet dat er heel wat meer bij komt kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. We leggen het je stap voor stap uit.

 • Controleer de opwaartse trek in de schoorsteen. In veel schoorstenen keert de trek om (koude lucht daalt) als ze niet gebruikt worden. Open de deur van de kachel. Als je koude lucht naar beneden voelt stromen, dan is de trek omgekeerd. Hou dit in gedachte en volg straks stap 4 om dit te corrigeren..
   

 • Plaats het aanmaakhout. Leg aanmaakblokjes of opgepropt krantenpapier op de bodem van de kachel. Leg hier kleine aanmaakhoutjes overheen. Hoe meer klein, droog aanmaakhout je hebt, des te gemakkelijk je het vuur aan krijgt. Leg de houtjes er kriskras in, zodat er veel tussenruimte overblijft. Hout dat te dicht opeen gestapeld is, brand slecht.
   

 • Laad meer hout. Leg steeds grotere stukken hout op de aanmaakhoutjes tot de kachel voor ongeveer 2/3 gevuld is.
   

 • Aftellen. Als je in stap 1 een opwaartse trek hebt vastgesteld, steek dan nu het krantenpapier of de aanmaakblokjes aan. Bij een neerwaartse trek doe je het volgende: stop een prop krantenpapier in de kachel, zo dicht mogelijk bij de kachelpijp en steek dat aan. Door de warmte wordt de trek in de schoorsteen omgekeerd.
   

 • Ontsteking. Nadat je de aanmaakblokjes of houtjes hebt aangestoken, moet je even geduld hebben. Houd trekregelaar en schuif in het begin helemaal open. Het kan ook helpen om de deur even op een kier te houden tot het vuur op gang komt.
   

 • Start. Het vuur moet zich snel uitbreiden naar het hout in de kachel. Doe de trekregelaar en luchtschuif niet te snel dicht. Het vuur lijkt misschien al fel te branden, maar totdat de kachel en de pijp goed zijn opgewarmd en het hout roodgloeiend is, heeft het vuur zijn kritieke massa nog niet bereikt.
   

 • Missie voltooid. Houd het vuur aan de gang, met de volgende punten in gedachten. Er moet altijd een vlam zichtbaar zijn. Smeulend vuur is koud en inefficiŽnt en produceert vervuilende stoffen en creosoot (teer in de schoorsteen). Laad meer hout voordat het vuur te laag brand. Dan blijft het branden. En gebruik droog hout. Als het hout sist en niet wil branden, dan is het waarschijnlijk nog niet droog genoeg. Bewaar je hout op een droge plaats en zaag en hak het minstens acht maanden voor gebruik.

Thuis

Internet-toegang
Zwembadonderhoud
Goedkoop bellen
Houtkachels

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com