Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de Málaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Montes de Málaga

        Groenblijvend

De stad Málaga wordt beschermd tegen extremen in het klimaat door de Montes de Málaga. Deze zone van middelhoge bergen vormt een natuurlijk gebied met heel veel bergstromen, die diepe kloven met steile bergwanden hebben uitgesleten. Midden in dit bergmassief ligt het  Montes the Málaga Natuurpark. Het park strekt zich veertien kilometer ten noorden van Málaga uit en heeft een totale oppervlakte van 4.762 hectare. De hoogte varieert van 91 tot 1.031 meter boven de zeespiegel.

Natuurpark

Het park kent veel kleine valleien bezaaid met dennenbomen, een soort die in dit gebied tamelijk veel voorkomt. Behalve een prachtig landschap biedt het natuurpark ook een aantal voorzieningen, zoals parkeerplaatsen, sanitair, picknickterreinen, een kampeerterrein et cetera, die voor een aangenaam verblijf moeten zorgen en tegelijkertijd de omgeving beschermen.
 


Toegangsbord

       Eucalyptus

De meest karakteristieke diersoorten die hier voorkomen zijn de genetkat, de das, de vos en het stinkdier, tezamen met een groot aantal salamanders. Onder de roofvogels vind je de adelaar, de sperwer en de havik. In de plantenwereld is de dennenboom in overvloed aanwezig, maar er zijn ook grote aantallen johannesbroodbomen, olijfbomen en kurkeiken.

Je bereikt de ingang van het park via de oude weg van Málaga naar Granada, tegenwoordig bekend onder de aanduiding C345. In Málaga is het begin van deze weg tamelijk lastig te vinden, maar hij begint in de wijk Fuente de Olletas in het noorden van de stad. Vanaf de andere kant neem je gewoon de Ruta Turística van Colmenar naar Málaga, die een stuk gemakkelijker te vinden is. De oude weg trakteert je op indrukwekkende vergezichten over de baai van Málaga, maar die vormen slechts een deel van de aantrekkingskracht. Langs de weg vind je ook een aantal venta's, herbergen in plattelandsstijl en meer dan honderd jaar oud. Vroeger boden ze een rustplaats voor postkoetsen, reizigers en, volgens de overlevering natuurlijk, aan struikrovers.
 


Kurkeik

          Olijfpers
Museo Etnográfico

Het Museo Etnográfico is te vinden in het gebied dat Torrijos genoemd wordt, in een oude boerderij. Het museum herbergt een permanente tentoonstelling van gereedschappen, uitrusting en machinerie die gebruikt werden bij de verschillende stadia van de wijnproductie. Druiven persen, filteren, gisting in grote stenen kruiken. Op sommige dagen in september, na de druivenoogst, worden er nog steeds op traditionele wijze druiven geperst en kunnen bezoekers meehelpen bij de productie van de Málaga-wijn.


Wijnopslag

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com