Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de MŠlaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Fuente de Piedra

Het Fuente de Piedra natuurreservaat beslaat 1.300 hectare. Het is een thuis voor meer dan een dozijn verschillende vogelsoorten, maar de onbetwistbare koning van allemaal is de roze flamingo. De vogels zitten op het eiland Senrra, in het midden van de lagune, die 18 kilometer in omtrek meet. De flamingo's komen uit het hele Middellandse-Zeegebied en de Noord-Afrikaanse kust hier naartoe om te broeden.

Bijna elk jaar, als er tenminste voldoende water in de lagune staat, verandert het eiland, dat er 's winters verlaten bij ligt, als bij toverslag van kleur. De bruine aardetinten gaan in het voorjaar over in roze, als de volwassen flamingo's arriveren, en later in donkergrijs, als de kleine kuikens geboren worden. De lagune ondergaat een heuse metamorfose.

Fuente de Piedra ligt in het noorden van de provincie MŠlaga, maar strategisch gezien precies in het midden van AndalusiŽ. Dit betekent dat de volwassen flamingo's, die in de schemering op zoek gaan naar voedsel, in een nacht vliegen de Odiel wetlands in de provincie Huelva, of DoŮana en de zoutvlakten in de provincie CŠdiz kunnen bereiken.

Hun enorme vleugels, hun uitstekende richtingsgevoel en hun fenomenale zweefvermogen maken hun zeer snelle vogels. Dat betekent dat ze zijn uitgerust met een ongelooflijk vermogen om aan droogte en andere moeilijke situaties te ontkomen, en daar hangt hun kans om te overleven van af.

Al eeuwen keren de flamingo's trouw jaarlijks naar Fuente de Piedra terug. Elk jaar in maart komen de eerste aan op verkenningstocht, op zoek naar geschikte plaatsen om zich voort te planten. Ze keren terug om hun soortgenoten te laten weten dat de lagune bijna gereed is. Als ze eenmaal in groten getale gearriveerd zijn, begint het paringsritueel tussen de seksen. Dit jaar leverde dat maar liefst dertienduizend flamingokuikens op.

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com