Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de MŠlaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Droog Tuinieren

Geheel in tegenstelling tot het populaire beeld van een waterbesparende tuin vol met alleen maar cactussen tussen stoffige stenen en kiezels zijn de meeste Mediterrane planten juist erg aantrekkelijk. Als je een paar eenvoudige stappen volgt, kun je met weinig water, kosten en werk een groenblijvende en uitbundig bloeiende tuin aanleggen.

 • Plan je tuin - Lokaliseer vaste elementen en bekijk welke planten water nodig hebben. Dat zijn er misschien maar een paar. Een goed geplande tuin heeft uitgesproken horizontale lijnen. Zij geven de tuin structuur en voorkomen erosie. Houd rekening met wind en het uitdrogende effect ervan en bepaal waar bescherming nodig is.
   

 • CreŽer schaduw - Groenblijvende beplanting houdt de aarde vast en beschermt de grond het hele jaar door tegen uitdroging. Een weelderig plantendek voorkomt onkruid, dat ook water gebruikt. Schaduw is de natuurlijke manier om waterverdamping tegen te gaan, verzacht het zonlicht, beschermt de bodem, bewaart de luchtvochtigheid en verfrist de lucht.
   

 • Gebruik droogteminnende planten - Op de juiste manier geplant en onderhouden hebben Mediterrane planten voldoende aan de jaarlijkse winterregens als ze na een jaar of twee eenmaal zijn aangeslagen. Ze gaan in zomerslaap als het te heet en te droog wordt. De meeste Mediterrane planten zijn groenblijvend en hebben aantrekkelijke bloemen.
   

 • Verklein grasvelden - Een gazon is een standaardonderdeel van tuinen in gematigde streken. In het Mediterrane klimaat, waar ze vaak als vanzelfsprekend worden aangelegd, vormen grasvelden het meest water- en arbeidsintensieve onderdeel van een tuin. Er valt dus flink op water te besparen door het grasoppervlak te verkleinen. Of gebruik alternatieven, zoals tegels, compact groeiende vetplanten of klimplanten.
   

 • Groepeer planten op waterbehoefte - Je kunt heel veel water besparen door je tuin in te delen in zones die veel, matig en weinig water nodig hebben en daar met je plantschema rekening mee te houden.
   

 • Waterbeheer - Een echte regenbui kan jaren op zich laten wachten, maar als ze komt, kan het water een verwoestend effect hebben en een flink deel van de vruchtbare grond uit je tuin wegspoelen. Als je een sproeiinstallatie wilt aanleggen, gebruik dan efficiŽnte sproeiers. Ouderwetse sprinklers geven vaak meer water af dan de droge grond in de zomer kan absorberen. Druppelsystemen kunnen tot wel vijftig procent besparen op de benodigde hoeveelheid water.
   

 • Wees zuinig met water - Houd schaduwplanten in de schaduw, waterminnende planten onder aan heuvels of langs het gazon. Door planten te groeperen creŽer je microklimaten die de grond vasthouden, schaduw geven en kleine planten beschermen tegen uitdrogende wind. Plant aan het begin van de herfst, zodat het wortelstelsel de natte winter kan gebruiken om zich aan te passen. Daardoor zijn planten vaak al goed aangeslagen als ze aan de droge zomer beginnen.

Tuinieren

Klimaat
Zuinig met Water
Droog Tuinieren
Planten
Tuin aan Zee

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com