Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de MŠlaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Mediterraan Tuinieren

Toen wij hier kwamen wonen, hadden we visioenen van een exotische en tropische tuin. Eindelijk bevrijd van de altijd dreigende vorst moest onze nieuwe tuin niet minder dan een jungle worden, met weelderig lover en overvloedige bloemen in alle kleuren van de regenboog, en fruitbomen natuurlijk, zoals sinasappels en bananen.

Dus begonnen we met tuinieren. We veroverden de kale grond stukje bij beetje, sproeiden elke dag, wiedden onkruid, plantten alles waar we van gedroomd hadden. Bananen en mandarijnen, een lime-quat, canna's, fuchsia's, palmbomen, noem maar op. We hadden geen moment rust, deden nooit een stap terug om te genieten van ons project.

Toen kwam de jaarlijkse eindafrekening van het waterbedrijf, en barstte de zeepbel. We hadden op dat moment pas een paar vierkante meter land omgetoverd in tuin, en toch was de waterrekening al hoger dan we ooit hadden durven denken. Nog afgezien van het geld, dat tenslotte niet voor iedereen een even grote rol speelt, is water in Zuid-Spanje ook een schaars goed.

Dus besloten we om het op een andere manier te proberen. Door slimmer met water om te gaan. Droog tuinieren. Als wij droog tuinieren zeggen, denk je ongetwijfeld meteen aan cactussen. En terecht. Maar droog tuinieren betekent helemaal niet dat je je moet beperken tot de bekende en misschien al te vaak gebruikte vetplanten.

Volg een paar basisregels en kies de juiste planten voor de juiste plek en je zult verbaasd staan over het resultaat. We hebben zelfs een aparte pagina gewijd aan tuinen aan zee, die zo hun eigen eisen stellen vanwege zout en wind.

Tuinieren

Klimaat
Zuinig met Water
Droog Tuinieren
Planten
Tuin aan Zee

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com