Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de MŠlaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Zuinig met Water

Water, negentig procent of meer van het totale gewicht van een plant, is essentieel voor het functioneren van een plant. Sterke zonnestraling en een hoge lichtintensiteit zorgen ervoor dat de grond snel uitdroogt en planten meer water verdampen. Waar planten uit gematigde streken voor het afkoelen van hun oppervlakte veel water nodig hebben, gebruiken Mediterrane planten een eigen combinatie van technieken om hun waterhuishouding in balans te houden. Door verdamping tegen te gaan en water op te slaan kunnen ze leven van de regen alleen.

Bladeren van groenblijvers, die vaak hard en stekelig aanvoelen, zijn karakteristiek voor veel Mediterrane plantenfamilies. Ze verminderen het waterverlies met een reeks aanpassingen. Daaronder zijn actieve methoden, zoals het sluiten van bladporiŽn, maar ook passieve. Een dikke opperhuid wordt vaak gecombineerd met een wasachtig laagje dat licht reflecteert. Microscopisch kleine schubben geven planten een wit- of grijsachtige tint, bijzonder effectief in het reflecteren van licht en warmte.

Door een zorgvuldige positionering van de bladeren, een andere techniek, blijft het centrum van de plant in de schaduw, of worden juist de bladeren zelf tegen het zonlicht beschermd. Veel peulvruchten sluiten hun bladeren overdag, terwijl andere ze verticaal houden.

Het beperken van bladoppervlak is een veel voorkomende techniek, die bereikt wordt door schubben in allerlei soorten en maten, maar ook door smalle bladeren. Vaak is het bladoppervlak beperkt tot stukjes weefsel aan naaldachtige bladeren. Veel plantensoorten hebben diep ingesneden bladeren.

De bladeren worden beschermd door aanpassingen die het bladoppervlak afkoelen. De afscheiding van een waterafstotend laagje vermindert de verdamping van water op het bladoppervlak.

Veel planten, waaronder bolgewassen, hebben een levenscyclus ontwikkeld waarbij ze in de zomer hun blad verliezen en in zomerslaap gaan. Andere behouden hun blad als ze in zomerslaap gaan, maar beperken de fotosynthese tot hun stam. Zulke planten hebben vaak stekels aan hun bladpunten.

Vrijwel alle vetplanten maken gebruik van een efficiŽnte opslag van water in verdikte stammen, bladeren en wortels in combinatie met een stugge huid om het water ook daadwerkelijk binnen te houden.

Plannen overleven de droge zomers dankzij een of meer van deze technieken. In de strijd om te overleven kiest elke soort zijn wapens. maar welke methode ze ook gebruiken, het resultaat is het besparen van water en het overleven.

Tuinieren

Klimaat
Zuinig met Water
Droog Tuinieren
Planten
Tuin aan Zee

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com