Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Natuur


Tuinieren

Montes de MŠlaga

El Torcal

Fuente de Piedra

Tochten

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Tuin aan Zee

Wat alle tuinen aan de kust met elkaar gemeen hebben, is de vochtige lucht met een hoog zoutgehalte. Een beschermingszone biedt de tuin beschutting tegen de uitdrogende wind. De wortels van Arctostaphylos slaan in zanderige bodem gemakkelijk aan en de plant bedekt al snel een groot oppervlak. Kleurrijke eenjarige planten doen het heel goed in ondiepe bodem. Veel palmbomen en planten met zwaardvormige bladeren kunnen tegen een overstroming zo nu en dan. Vetplanten doen het vaak het best. Alle vervullen ze een belangrijke rol in het stabiliseren van de bodem.
Acacia, veel
mimosa

Als de groenblijvende mimosa (zijn gewone naam, niet te verwarren met Mimosa) in de winter bloeit, is het een plaatje. Ze vereisen een licht zure grond, goede drainage en volle zon. Slappe groei, het gevolg van te veel water of mest, is gevoelig voor wind. Nuttig als snelle groeier tegen erosie. Na de bloei snoeien, zelfs flink snoeien, bevordert compacte groei.

Aloe arborescens
aloŽ

AloŽ is een vetplant die goed tegen droogte kan en is een van de gemakkelijkste planten in een Mediterraan klimaat, maar goede drainage is essentieel. Vrijwel onderhoudsvrij en groeit met plezier op moeilijke plaatsen.

Calendula officinalis
goudsbloem

De vrolijke eenjarige goudsbloem is een aanrader in nieuwe tuinen en voor beginners. Bloeit het hele jaar door op een zonnige plek met weinig water.

Callistemon
lampenpoetser

Groenblijvende, droogteverdragende lampenpoetser houdt van goed gedraineerde, zanderige grond in de zon.

Chamaerops humilis
europese dwergpalm

De enige inheemse palm op het Europese continent. Hij groeit in zanderige of rotsachtige bodem in de volle zon of halfschaduw, aan zee of hoog in de bergen. Hij verdraagt zelfs sneeuw. Met een of meerdere stammen bereikt hij langzaam een hoogte van 4 meter, in tuinen soms meer. Oranje, oneetbare vruchten volgen op crŤmekleurige bloemen in de lente. Bladstengels hebben stekels.

Cistus, alle
zonneroosje

In de volle zon worden deze groenblijvende, ronde struiken overdekt met bloemen. Ze gedijen onder moeilijke omstandigheden zoals arme, rotsachtige bodem en droge zomers. Vezelige, ondiepe wortels zijn goed tegen erosie, maar drainage is essentieel. Verwende planten leven niet lang.

Cordyline australis
cordyline

Een groenblijvende rozetplant met zwaardvormige, leerachtige bladeren en crŤmekleurige, geurende bloemen in de vroege zomer. Hij groeit op een enkele stam tot een hoogte van 2 - 3 meter, en begint dan te vertakken. Houdt van zonnige plekken, diepe grond en eventueel extra water in droge zomers.

Coreopsis
meisjesogen

Nuttige plant die goed tegen droogte kan. Eenjarige of vaste plant die meestal geel bloeit in de zomer en de herfst. Na de bloei terugsnoeien geeft een tweede bloeiperiode. Deze planten voelen zich thuis aan de kust in goed gedraineerde, lichte, zanderige bodem in de volle zon.

Eucalyptus ficifolia
eucalyptus

Er zijn veel soorten eucalyptus, die groen blijven en goed tegen droogte kunnen. Jong blad verschilt vaak van oudere bladeren. Het beste in diepe, zanderige bodem in de volle zon en met goede luchtcirculatie. Eucalyptus doorstaat korte vorstperiodes, vooral als ze ouder worden. Zeer gewaardeerd vanwege de snelle groei, sommige soorten groeien 2 meter per jaar. Kies zorgvuldig, want er groeit weinig anders onder hun bladerdak.

Freesia refracta
freesia

De bekende freesia trakteert voorbijgangers in de lente met heerlijk ruikende bloemen. Plant bollen 5 centimeter diep in poreuze, goed gedraineerde tuingrond in een verhoogd bed op een goed geventileerde, zonnige plek om de bloemen droog te houden. In de zomer laten verschroeien.

Hakea
hakea

Makkelijke, groenblijvende hakea met aantrekkelijke bloemen in de winter of de lente past zich aan veel moeilijke omstandigheden aan. Ze kunnen tegen arme, droge grond, zeewind en zout, maar ook hitte en kou in het binnenland. Ze vereisen goede drainage, zoals de meeste planten die tegen droogte kunnen. Onder al te gunstige omstandigheden kan hakea gaan woekeren en moet dan zorgvuldig in bedwang gehouden worden.

Kniphofia
vuurpijl

De bloemen van deze vaste plant steken als een fakkel op uit de zachte bladeren. Knolvormige wortels houden van een zonnig plekje in humusrijke grond en goede drainage. Kluiten dijen langzaam uit. Gescheurde pollen bloeien in het tweede jaar.

Laurus nobilis
laurier

De aromatische laurier kan de omvang van een boom bereiken,  maar een struik van 3 - 6 meter is waarschijnlijker. Glanzende, leerachtige bladeren  worden gebruikt in de keuken. Kan tegen kustklimaat, maar stelt prijs op goed gedraineerde grond in zon of schaduw.

Lavatera maritima
struikmalva

Gemakkelijke struikmalva kan tegen arme grond en droge zomers. Van onschatbare waarde in tuinen aan zee en op rotsachtige plaatsen. Lichtroze bloemen en grijze, viltachtige bladeren.

Lonicera, meeste
kamperfoelie

Weinig eisen stellende klimplant voor in de volle zon of halfschaduw, meestal geurend. Alle soorten verdragen uiteenlopende temperaturen, sommige hebben meer water nodig dan andere. Laat zich gemakkelijk verplanten.

Phoenix canariensis
canarische dadelpalm

De prachtige, wijd uitwaaierende Canarische dadelpalm kan zeer goed tegen droogte als hij eenmaal is aangeslagen. Groeit langzaam maar bereikt uiteindelijk een hoogte van 9 - 12 meter. Architectuurplant die deze rol op zich neemt zodra hij geplant is.

Phormium tenax
nieuw-zeelands vlas

Een gemakkelijke, groenblijvende vaste plant, gewaardeerd vanwege zijn enorme zwaardvormige bladeren. Lange bloemtoortsen met rode tot gele bloemclusters steken prachtige af tegen de blauwe Mediterrane hemel.

Quercus ilex
steeneik

In het verleden stonden de meeste Mediterrane landen vol met de groenblijvende steeneik. Ze groeien vaak op noordelijke hellingen, waar ze met de jaren een doorsnee 15 - 20 meter bereiken, breder dan hoog. Aan de oudste bomen dragen bijna horizontale takken een enorm gewicht. Wortels groeien in de diepte en de breedte. Steeneiken groeien op arme en zelfs rotsachtige bodem, die ze geleidelijk verrijken met hun verterende bladeren.

Rosmarinus officinalis
rozemarijn

Een veelgebruikte, inheemse plant in Mediterrane  klimaten is de aromatische rozemarijn. Van de herfst tot de vroege lente vind je ze in het wild bloeiend in vele tinten, waaronder roze en wit. Rozemarijn is probleemloos als hij geplant wordt in de volle zon in goed gedraineerde grond. Mest en sproeien in de zomer doen meer kwaad dan goed.

Succulenten, veel

Alle cactussen zijn succulent (Latijn voor "sappig") maar niet alle succulenten zijn cactussen. Succulenten zijn als geen ander in staat om lange periodes van droogte  te doorstaan dankzij hun vermogen om water op te slaan in hun vleesachtige bladeren en stammen. We geven onze agaven nooit water, ze leven op de winterregen. Succulenten kunnen extreem goed tegen droogte en arme grond maar vereisen ook extreme drainage. Meng de grond desnoods met zand of fijn grind. Succulenten hebben een droge rustperiode nodig. Sommige soorten verdragen snoei.

Viburnum tinus
viburnum tinus

De groenblijvende viburnum tinus groeit in het wild op zonnige open plekken in struikgewas of eikenbossen langs de kust. Verdraagt droogte.

Tuinieren

Klimaat
Zuinig met Water
Droog Tuinieren
Planten
Tuin aan Zee

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com