Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Inmaken

Je vindt in Spanje heel veel verschillende soorten olijven en ze worden altijd  gebruikt in hors-d'oeuvres. Sommige van de beste komen niet uit een pot, maar zijn juist zelf ingemaakt olijven Omdat zo veel mensen die in Spanje wonen zelf olijven oogsten, geven we hier twee recepten om ze in te maken.

Methode 1

Deze methode is gelijk aan de manier die wordt toegepast in de commerciŽle olijvenindustrie. Was de olijven zorgvuldig en verwijderde beschadigde exemplaren. Doe ze daarna in een kruik of pot van aardewerk, glas of plastic. Zo veel water toevoegen dat ze onder komen te staan. Gebruik daarvoor een maatbeker, zodat je weet hoeveel water je gebruikt hebt.

Voor elke liter water die je gebruikt hebt, moet je in een aparte kom 20 gram sosa caustica (te koop in droguerŪa's) in een beetje water oplossen. Voorzichtig met de soda, het is agressief spul dat brandwonden kan veroorzaken. Giet de oplossing bij de olijven, goed mengen en 24 laten staan. Daarna de olijven afgieten en ze onder de lopende kraan goed wassen. Zet ze daarna opnieuw onder water. De volgende dag opnieuw wassen en weer onder water zetten, net als de zeven daaropvolgende dagen.

Maak dan pekelnat van ongeveer 7 eetlepels zout per liter water. Zet de gewassen en uitgelekte olijven in deze pekel, afdekken en twee weken laten staan. Nu kunnen ze gegeten worden. Je kunt ze nog op smaak brengen zoals in het volgende recept beschreven.

Methode 2

Verwijder beschadigde olijven. Gebruik een steen of een vijzel om ze licht te pletten, zodat ze net openspringen (draag oude kleren, want je komt onder het sap te zitten). Was de olijven en doe ze in een kruik of pot van aardewerk, glas of plastic. Zo veel water toevoegen dat ze onder komen te staan. De komende weken het water om de paar dagen verversen, totdat de bittere smaak is verdwenen. Dit duurt ongeveer een maand.

Zet de olijven dan in de pekel (zie recept hier boven) en voeg knoflooktenen, schijfjes citroen en takjes tijm en venkel toe. De citroenen (sinasappels kunnen ook, maar die geven een andere smaak) voorkomen dat de olijven donker verkleuren. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, of kleine pepertjes. De olijven afdekken en minstens een week laten staan. Dan kunnen ze gegeten worden. Zonodig de pekel aanvullen en je olijven blijven maanden goed. Er kan een schimmellaagje op de pekel ontstaan, maar dat kun je er gewoon afscheppen. Het heeft geen effect op de olijven.

Olijven

Teelt
Oogst
Inmaken

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com