Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, AndalusiŽ, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Teelt

De Romeinen introduceerden de olijf in Spanje. Ze plantten olijfbomen in het hele gebied ten noorden van de rivier de Guadalquivir, tegenwoordig het grondgebied van de provincies Jaťn, Cůrdoba en Sevilla. Na het persen werd de olijfolie via de rivier naar zee vervoerd en vandaar verder naar Rome. De Moren breidden de olijventeelt uit tot bijna het hele Iberische schiereiland. Zij noemden de olie az-zait, wat 'sap van de olijf' betekent. In het Spaans wordt de olijfboom olivo genoemd, naar het Latijnse woord, maar de vrucht heet nog steeds aceituna, naar zijn Moorse naam.

De olijventeelt bereikte zijn hoogtepunt in Spanje aan het begin van de 16e eeuw. Maar ook vandaag de dag is het land nog steeds de grootste producent van olijfolie ter wereld. Elf procent van al het in cultuur gebrachte land in Spanje wordt gebruikt voor de olijfteelt. AndalusiŽ produceert een vijfde van alle olijfolie in de wereld. Meer dan 600.000 mensen verdienen hun brood in deze bedrijfstak.

Olijven

Teelt
Oogst
Inmaken

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com