Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Gevogelte

Gevogelte wordt meestal in dezelfde stalletjes verkocht als het andere vlees. Konijn is weliswaar geen vogel, maar kun je toch vaak  in de vitrine bij het gevogelte vinden. Ze zijn doorgaans jong en klein, gevild maar in zijn geheel gewogen. Je kunt meestal ook een half conejo kopen, in de lengte gehalveerd.
 

Kip
pollo

Spaanse kippen komen uit de bio-industrie, tenzij anders aangegeven. Scharrelkippen worden verkocht onder de namen Pollo de Aire Libre of Pollo de Corral. De slager weegt de hele vogel, met de kop en de poten er nog aan, en hem dan naar wens in stukken snijden. Supermarkten verkopen ook delen van de kip. De borst heet pechuga, de filet heet filete de pechuga en de poten worden muslo, of dij genoemd.

Kalkoen
pavo

Kalkoen is een geliefd feestmaal in Spanje dat rond Kerstmis op alle markten te krijgen is. Supermarkten verkopen kalkoen het hele jaar door. Scharrelkalkoenen moet je alleen kopen als ze nog klein zijn, anders is de kans op taai vlees groot.

Eend
pato

Diepgevroren jonge eend is bij de meeste poeliers te koop. Vers wordt eend niet veel verkocht. Eend heeft een veel zwaarder skelet en een hoger vetgehalte dan kip, waardoor je grotere porties nodig hebt.

Gans
oca, ganso

Niet erg populair in Spanje. Net als eend heeft gans een zwaar skelet en is erg vet. Alleen redelijk jonge ganzen zijn smakelijk.

Parelhoen
pintada

Dit hoen, dat uit Afrika komt, is op sommige gespecialiseerde markten te koop en staat op de menukaart van de betere restaurants. Het vlees, dat erg mager is, lijkt op dat van fazant of patrijs.

Kwartel
codorniz

Deze kleine, wilde vogels worden tegenwoordig op boerderijen gehouden en zijn het hele jaar door overal te koop. Je moet ze veel bedruipen, omdat ze erg mager zijn.

Patrijs
perdiz

Spanje staat bekend als het patrijzenparadijs van Europa en tijdens het jachtseizoen in de winter is het heel gewoon om mannen terug naar huis te zien lopen met een aantal patrijzen aan hun broeksriem gebonden. Ze moeten jong zijn, anders moeten ze langdurig en langzaam gaar smoren.

Fazant
faisán

Niet zo algemeen verkrijgbaar als patrijs, maar je kunt ze vaak bestellen bij slagers en poeliers die in luxe etenswaren gespecialiseerd zijn. Deze vogel is erg mager, alleen mals als hij jong is en wordt beter als hij een paar dagen kan besterven.

Duif
pichón, palomo

Weliswaar een product van de bio-industrie, maar toch lang niet overal verkrijgbaar. Erg smakelijk als ze jong en mals zijn.

Kleine Wilde Vogels

De jager van smakelijke hapjes kan het weinig schelen hoe een vogeltje gebekt is. Met als gevolg dat pajaritos, kleine eenhapsvogels, ooit de specialiteit van veel tapasbars waren. Zorzales zijn lijsters, alondras zijn leeuweriken, becadas zijn houtsnippen en tórtolas zijn tortelduiven.

Op de Markt

Fruit
Groenten
Peulvruchten
Vis
Schelpdieren
Gevogelte
Rundvlees
Varkensvlees
Lamsvlees
Ham
Kaas
Kruiden
Spijsolie

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com