Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Peulvruchten

Peulvruchten, legumbres secas, zijn de gedroogde bonen, erwten en andere peulvruchten die in de Spaanse keuken zo veel gebruikt worden. Ze zijn allemaal een uitstekende bron van proteïnen, zij het niet volledig. Maar in combinatie met kleine hoeveelheden vlees, eieren, melkproducten of granen vormen ze hele proteïnen. Dat verklaart ook waarom sommige gevulde soepen van bonen of kikkererwten boeren die weinig vlees eten toch genoeg energie geven.
 

Gedroogde  Bonen
alubias secas

Gedroogde bonen worden in het Spaans alubias secas genoemd, maar ze hebben ook nog een hele reeks andere namen. Habichuela, judía seca, lingote, faba, fesol, fréjol, fríjol, frisuelo, pocha, mongete... En ze zijn er in verschillende kleuren. Pintada, bont, die bruingevlekt zijn, negra, zwart, roja, rood, en blanca, wit.

Kikkererwt
garbanzo

De garbanzo is een basisingrediënt in Spanjes nationale gerecht, de cocido, of stoofpot. Hij heeft een heerlijke, nootachtige smaak. Ze moeten voor gebruik geweekt worden, maar je kunt ze geweekt,  en remojo, kopen bij vlees- en gevogeltestalletjes op de markt.

Linze
lenteja

De meeste winkels verkopen minstens twee verschillende soorten linze: de kleine donkere en de grotere groenbruine.

Lupine
altramuz

Eetbare zaden gegeten als tussendoortje.

Spliterwt
guisante mondada

Lekker in de soep, maar de spliterwt is hier vaak moeilijk te krijgen.

Zwartwitte boon
chícaro, figüelo, judía de careta

Anders dan de andere echte bonen, die van oorsprong uit Amerika komen, is dit een Afrikaanse boon. Hij ziet eruit als een witte boon met een zwarte navel. Je kan hem gemakkelijk vervangen in recepten waarin gedroogde bonen gebruikt worden. Lekker als groente bij vleesgerechten, vooral varkensvlees en ham.

Limaboon
alubia de Perú

Vers tamelijk zeldzaam, maar de gedroogde variant, ook wel boterboon genoemd, is hier en daar verkrijgbaar. Kort weken om te voorkomen dat ze tijdens het koken openbarsten.

Sojaboon
alubia de soja

Te koop in supermarkten en biowinkels. Ze worden nooit zo zacht als andere bonen.

Op de Markt

Fruit
Groenten
Peulvruchten
Vis
Schelpdieren
Gevogelte
Rundvlees
Varkensvlees
Lamsvlees
Ham
Kaas
Kruiden
Spijsolie

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com