Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Vis

Een bezoek aan de vismarkt is een van meest wezenlijke manieren om Spanje te ervaren, of het nu de rauwe groothandelsmarkt is, waar vis op de kade wordt uitgeladen, of de winkelmarkt in de stad. De enorme variatie in vis is het bewijs dat de honderden kilometers lange kust van Spanje meer is dan een paradijs voor zonaanbidders. Voor veel nieuwkomers in Spanje is die variatie zowel verbazingwekkend als een beetje intimiderend.
 

Ansjovis
boquerón, anchoa

Verse ansjovis is de specialiteit van onze kuststreek. De inwoners van de stad Málaga worden door de rest van het land bij hun bijnaam Boquerones genoemd. Deze zilverachtige vis heeft een vooruitstekende bovenkaak, waar hij zijn Spaanse naam aan de danken heeft. Boquerón betekent "grote bek".

Sardine
sardina

Verse sardines zijn een traktatie die nauwelijks lijkt op de vis uit blik met dezelfde naam. Van dezelfde familie als de haring en kan in recepten ook door die vis vervangen worden.

Makreel
caballa

Een prachtige vis met donker golvende strepen over zijn rug en  een zilverblauwe buik. Het hoge vetgehalte voorkomt uitdrogen bij het koken. Estornino, Spaanse makreel, kan caballa vervangen.

Bonito

Zijn naam betekent "mooi" en wordt gebruikt voor verschillende leden van de tonijnfamilie. Een vlezige vis die minder afval lijkt op te leveren dan andere.

Tonijn
atún

Vers een echte traktatie. Het visvlees, dat meestal in moten wordt verkocht, is donker geaderd en stevig van structuur, zoals vlees, met een heerlijke smaak. Het beste deel komt van de buik.

Geelstaart-makreel
pez de limón

Een uitstekende vis, geschikt om te grillen of te bakken. Het is een mooie blauwe vis met een gele streep van wang tot staart.

Goudbrasem 
dorada

Waarschijnlijk de beste en duurste soort zeebrasem die je op de Spaanse markten vindt. De dorada weegt meer dan een kilo, heeft een roze-gouden kleur met gouden stippen op de wangen en tussen de ogen. Het vlees is stevig en sappig.

Zeebrasem
besugo

Een van de populairste vissen in Spanje. Besugo is een traditionele specialiteit voor Kerstavond. Hij is roze-grijs met een grote zwarte vlek op de schouder.

Tarbot
rodaballo

Een van de duurste vissen op de markt, omdat hij zo zeldzaam en gewild is. Het vlees is wit, zacht en een heel klein beetje gelatineachtig.

Tong
lenguado

De meeste visboeren noemen als wat in de verte op tong lijkt lenguado. De tong is meestal egaal bruin of grijsachtig-bruin van kleur. het vlees is erg zacht.

Zeeduivel
rape

Dit is een van de lelijkste vissen op de Spaanse markten, maar erg lekker om te eten. De zeeduivel is grijs van kleur, zonder schubben en heeft een enorme kop en een kleine staart. Het vlees is stevig en zoet en kan bij het koken gebruikt worden ter vervanging van kreeft.

Zeebarbeel
salmonete

Een magnifieke vis. Erg roze van kleur en heeft een stekel onder de kin. Het vlees is stevig, mals en heerlijk van smaak.

Heek
merluza

Dit is zo ongeveerd Spanjes favoriete vis, en niet zonder reden. Het witte, schilferachtige, goed smakende vlees kan op veel manieren worden klaargemaakt. Een prachtige zilveren vis die ongeveer een kilo weegt. Kleinere exemplaren komen ook veel voor en worden pescadilla genoemd. Heek die aan een lange lijn, anzuelo, gevangen is, is duurder maar in beter conditie dan exemplaren die in een net gevangen zijn.

Kabeljauw
bacalao

Kabeljauw komt niet voor in de Spaanse wateren, maar de ver reizende Spaanse vissersvloot brengt de vis naar noordelijke havens, waar hij gedroogd en gezouten wordt. In deze vorm is een hoofdingrediënt voor vele gerechten in heel Spanje.

Wijting
merlán

Heel zacht, licht en licht verteerbaar. Vergelijkbare vissen zijn de brótola, die redelijk goed is, de arbitán, escolano of maruca, en de uitstekende lota.

Aal
anguila

Deze worden doorgaans levend naar de markt gebracht en ter plaatse gevild en in stukken gesneden. Piepkleine baby-aaltjes, angulas, zijn erg populair als tapa, gebakken met veel knoflook. Congrio is de zeepaling.

Rosada

Te vinden op elke menukaart. Word nooit vers verkocht, maar alleen diepgevroren of alweer ontdooit. Het is zeewolf, gevangen voor de kust van Zuid-Amerika en al op zee ingevroren

Rog
raya

Rog wordt doorgaans schoongemaakt verkocht, omdat alleen de 'vleugels' eetbaar zijn. Rog is wat sterker van smaak dan de meeste andere vis en past uitstekend bij wat rijkere sauzen of gepocheerd.

Zwaardvis
pez espada

Deze reus wordt meestal in zijn geheel naar de markt vervoerd, waar hij in steaks wordt gesneden. Een dure vis die echter weinig afval oplevert. Stevig van structuur, die aan vlees doet denken. Niet heel vet, tijdens koken bedruipen om uitdrogen te voorkomen.

Forel
trucha

Forelkwekerijen in heel Spanje zorgen voor een constante aanvoer van deze verrukkelijke zoetwatervis.

Zalm
salmón

Gevangen in het noorden van Spanje, maar ook geïmporteerd, vers, diepgevroren of gerookt, uit Noorwegen en Canada. Zalmforel heet trucha asalmonada, trucha del mar of reo.

Op de Markt

Fruit
Groenten
Peulvruchten
Vis
Schelpdieren
Gevogelte
Rundvlees
Varkensvlees
Lamsvlees
Ham
Kaas
Kruiden
Spijsolie

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com