Montes de Malaga
Real Estate

Onroerend goed, landelijk gelegen huizen te koop in Antequera, Villanueva del Trabuco, Concepcion, Casabermeja, Colmenar, Comares, Riogordo, Malaga, Andalusie, Andalusië, Spanje. Villa's te koop in Malaga, Spanje, onroerend goed, woningen, Malaga, Andalusie, Spanje
English Deutsch
Onroerend Goed Accommodatie Eten & Drinken Services Natuur Cultuur Reizen Weer


« Beginpagina

Eten & Drinken


Thuis

Uit Eten

Op de Markt

Olijven

Wijnen

Tapa's

 

 

Nieuwsbrief


Ja, hou mij op de hoogte van het laatste nieuws, waaronder alle nieuwe en geactualiseerde huizen. Mijn e-mail-adres is:

Kaas

Een Spaanse uitdrukking zegt dat miel y queso saben a beso, honing en kaas smaken als een kus. Weinig mensen realiseren zich hoeveel verschillende kazen er in Spanje gemaakt worden. Een catalogus van Spaanse kazen gepubliceerd door het Ministerie van Landbouw geeft een lijst van tientallen verschillende soorten. Ze worden gemaakt van schapenmelk, koeienmelk, geitenmelk of een combinatie daarvan. Ze variëren van queso fresco, of verse kaas, tot de sterk smakende curados, de oude kazen.

Als de dorpswinkel er maar drie of vier verkoopt, komt dat doordat de meeste nog artesanía-producten zijn, handgemaakt op zo kleine schaal dat ze zelden buiten de eigen regio verkocht worden. De supermarkten hier hebben een productaanbod zo internationaal als hun clientèle, met geïmporteerde kazen maar ook kopieën van andere soorten die in Spanje gemaakt worden.
 

Afuega el Pitu

De naam betekent "de haan laten stikken", zogenaamd omdat de rijpheid van de kaas getest werd door er een stuk van te voeren aan een loslopende haan. Als hij kokhalsde, werd de kaas en su punto verklaard. Klein, kegelvormig kaasje, erg droog van structuur, scherp van smaak en aroma.

Burgos

Ruim beschikbaar en erg gewaardeerd. Een zachte, compacte kaas van schapenmelk, rond en helemaal wit, zonder korst. Hij is niet gefermenteerd, maar nadat ze in vorm geperst zijn, worden de kazen 24 in een pekelbad gedompeld.

Cabrales

De Spaanse Roquefort, een echte kaas voor liefhebbers. Gemaakt van koeienmelk, soms gemengd met kleine hoeveelheden schapen- en geitenmelk. Ook picón, tresviso of cabraliego genoemd. De buitenkant is donkergrijs, maar de kaas wordt verpakt in bladeren. Van binnen is hij gebroken wit met blauwgroene aderen. Sterk van smaak, scherper dan Roquefort.

Cádiz

Verse witte geitenkaas vol met ojos, kleine gaten. Wordt gemaakt op een aantal plaatsen in de provincie Cádiz. Sterk maar aangenaam van smaak.

Cervera

Een verse, jonge kaas uit Cervera, in Valencia, gemaakt van schapenmelk met een beetje koeienmelk. Een zachte, witte kaas, paddestoelvormig, met een halfharde korst.

Gallego

Deze kaas, ook Ulloa genoemd, wordt in Galicië gemaakt van koeienmelk. Hij heeft een zachte smaak, is zachtgeel van kleur en heeft de vorm van een afgeplatte bal.

Grazalema  

Uit de bergen van Cádiz. Een schapenkaas met grote ojos, gaten. Hij wordt als verse, jonge en oude kaas verkocht. Aangenaam van smaak, zachtgeel, harde korst.

León

Koeienkaas uit de berggebieden. Langerijpte exemplaren zijn kruimelig en sterk. Gele kaas met bruine korst.

Mahón

Gemaakt op de Balearen, vooral op Menorca, meestal van koeienkaas maar ook wel van schapenmelk. Wordt zowel vers als gerijpt gegeten, als het een erg harde kaas geworden is met een sterke smaak en aroma. De vorm is meestal een afgerond vierkant. Zachtgeel van kleur met een amberkleurige, vettige korst.

Málaga

Witte geitenkaas in espartovormen geperst, traditioneel bewaard in aardewerken vaten met olie.

Manchego

Oorspronkelijk een kaas door herders handgemaakt, meestal in kleine hoeveelheden, die nu industrieel wordt vervaardigd, niet alleen meer in La Mancha en niet alleen meer van schapenmelk. De kaas is zachtgeel van kleur met een harde, strokleurige of soms een zwarte korst. Vers hebben deze kazen een romige structuur. Belegen exemplaren zijn steviger, rond en zacht. Manchego-kazen die meer dan drie maanden gerijpt zijn, zijn droog en korrelig.

Oropesa

Schapenkaas die lijkt op Manchego, wordt gemaakt in Puente del Arzobispo en Talavera de la Reina, in Toledo. De kaas is geel, vol kleine gaatjes en sterk van smaak.

Pedroches

Een schapenkaas uit de provincie Córdoba. Lichtgeel van kleur met een sterk aroma en een zoutige, pittige smaak. Blijft maanden goed, langer als hij in olie wordt bewaard.

Puzol

Een ongefermenteerde schapenkaas uit Valencia, vergelijkbaar met Burgos-kaas. Een witte, verse kaas, erg mild, bedoeld om vers gegeten te worden, met een kegelvormige deuk van de mal.

San Simón

Gemaakt in San Simón de la Cuesta, in Lugo, van koeienmelk. Ziet er uit als een dikke, amberkleurige peer, aan de buitenkant glimmend van uitgezwete olie. De kaas wordt gerookt boven een vuur van kruiden en eikenhout en is tot twee jaar houdbaar. De romige kaas heeft een milde rooksmaak met een aangename nasmaak.

Serena

Schapenkas uit Badajoz. Een van de weinige kazen die gemaakt worden met plantaardig stremmiddel, de stamper van een wilde distel, in plaats van het gebruikelijke dierlijke leb. Zowel belegen als oud heeft de kaas een milde smaak.

Tetilla

Genoemd naar zijn vorm, een ronde kegel die doet denken aan een borst. Gemaakt van koeienmelk in de provincie Pontevedra. Geel van buiten, bleker van binnen, gladde structuur, zoute, pittige smaak.

Villalón

Ook wel pata de mulo, ezelspoot genoemd vanwege zijn vorm, een lange cilinder. Een hele lichte, witte schapenkaas, vaak aanbevolen voor zwakke magen. Wordt verkocht con sal en sin sal, met of zonder zout.

Op de Markt

Fruit
Groenten
Peulvruchten
Vis
Schelpdieren
Gevogelte
Rundvlees
Varkensvlees
Lamsvlees
Ham
Kaas
Kruiden
Spijsolie

Taakbalk  ●   Wegwijzer  ●  Favorieten  ●  Verkocht  ●  Contact  ●  © 2002 - www.montesdemalaga.com