Picasso Museum

In het Picasso-museum, geopend in 2003, worden momenteel meer dan 300 werken van Picasso tentoongesteld, die tezamen een beeld geven van zijn gehele artistieke loopbaan, maar ook van de verschillende technieken en stijlen die hij gebruikte. Het Picasso-museum is ondergebracht in het Palacio de Buenavista, een prachtige exponent van de Andalusische Renaissance, en is mede tot stand gekomen dankzij donaties van Christine en Bernard Ruiz Picasso, de schoondochter en de kleinzoon van de kunstenaar.

De permanente collectie van het museum bestaat uit ruim 200 olieverf-schilderijen, gravures, tekeningen en keramiek uit de periode van de 19e eeuw tot 1972. De belangrijkste werken zijn Olga Kokhlova con mantilla en Retrato de Paulo con goro blanco.

Museo Picasso Málaga
Calle San Agustín 8
Tel. 952 602 731
Open Tuesdays to Sundays, except the 25th of December Open van dinsdag tot en met zondag, behalve 25 december en 1 januari, van 10.00 tot 20.00 uur. Toegang 6 euro.

Op bovenstaand kaartje van de omgeving van het Picasso-museum staan aangegeven: 1) geboortehuis van Picasso, 2) Plaza de la Merced, 3) Santiagokerk, 4) Picasso-museum, 5) Sagrariokerk, 6) kathedraal, 7) joods kwartier/Ibn Gabirol-tuin, 8) Paleis van Douane, 9) Alcazaba en Castillo Gibralfaro, 10) Romeins theater.

Picasso